Jobb sökes till Abdul Hussein

Vi hjälper Abdul Hussein Rasuli att leta efter ett jobb.

Foto på Abdul Hussein Rasuli - han söker jobb.

Abdul Hussein har vuxit upp i Iran, dit familjen flytt från striderna i Afghanistan. Han kom som ensamkommande asylsökande till Sverige i början av 2016. Han anvisades av Migrationsverket till Ekerö och bodde första året på Stenhamra HVB. När han fyllde 18 år flyttade han in som inneboende hos en Ekerö-familj.

Med de lagar och den praxis som gällde när Abdul Hussein kom till Sverige så hade han fått uppehållstillstånd här men lång handläggningstid och retroaktiv lagstiftning har gjort att han fått avslag. Han kommer nu ska utvisas till Afghanistan, ett land som han inte känner och inte har något nätverk i.

Vi tänker att Abdul Hussein har anpassat sig så bra i Sverige, skulle göra ett bra jobb på en arbetsplats och få ett mycket bättre liv här. Med ett jobberbjudande kan han sedan återkomma hit till Sverige som arbetskraftsinvandrare.

Abdul Hussein har pluggat språkintroduktion och på folkhögskola. Han har via skolan praktiserat på ett trädgårdsföretag.

Abdul Hussein säger att han kan ta vilket jobb som helst, till exempel trädgård/park, diskning eller plocka varor på butik/lager. Han är glad, stark och uthållig. Innan flydde från Iran till Sverige jobbade han några år, som barn, på byggen.

Abdul Hussein bor i Ekerö så helst jobb inom Storstockholm (vilket inte utesluter jobb på andra orter). Så fort han får arbetstillstånd kommer han att övningsköra och skaffa körkort.

Vi behöver hjälp att få kontakt med arbetsgivare. Känner du någon arbetsgivare som du kan kolla med? Vi tror att det är lättast att komma till beslut i ägarledda företag. Dela gärna efterlysningen om jobb!

Hör av dig till Stefan Pettersson om du vill veta mer om Abdul Hussein eller jobbet som han behöver: 0733-12 55 55 eller stefan.pettersson@lumano.se.

Är du arbetsgivare?

Formella krav på jobbet:

  • Villkoren får inte vara sämre än branschens kollektivavtal. Det finns inte krav på kollektivavtal men det förenklar.
  • Om jobbet är på deltid så måste lönen före skatt alltid vara minst 13 tkr per månad.
  • Helst en tillsvidareanställning men provanställning är okej. Det kan inte vara en timanställning.
  • Bara en anställning, inte flera. Den får inte vara subventionerad.

Föreningen Välkommen till Mälaröarna har egen kunskap och erfarenhet om arbetstillstånd. Vi anlitar och bekostar juridisk rådgivning för Abdul och arbetsgivaren.

Lämna ett svar