EBO gör att de kan stanna

Mälaröarnas nyheter intervjuar Lena Jonsson, Färingsö, om ”eget boende” och hur det på Migrationsverkets anläggningsboende.

– När jag såg hur Rashid mådde på asylboendet blev jag helt förstörd. Både jag och hans vän som hälsade på honom grät när vi åkte därifrån. […]

– När jag besökte Rashid såg jag att han bodde tillsammans med tre vuxna män från olika länder, i två våningssängar i ett litet rum byggt för en person. Han fick ingen introduktion eller hjälp att komma till skolan, trots att det är lagstadgat och det fanns inga andra sysselsättningar. En kille hade ockuperat toaletten med en stol eftersom det var enda platsen där han kunde vara ifred och plugga.

http://malaroarnasnyheter.se/ebo-gor-att-de-kan-stanna/

Lena Jonsson vid nätverksträffen för ”Öar utan gränser”. Foto: Stefan Pettersson CC(BY-SA).

Lämna ett svar