Bostad sökes akut till tvåbarnsfamilj som flytt kriget i Syrien

På Mälaröarna finns en pappa från krigets Syrien.  Pappan fängslades och kom i från familjen. Han lyckades fly hit. Nu har äntligen hans två barn och fru fått tillstånd att komma till Sverige och återförenas.

Familjen behöver hyra en bostad. Har du något att hyra ut på Mälaröarna?

Så här skriver pappan: ”Jag kommer från Syria. Jag har bott i Sverige 16 månader och har fru och två barn. Min familj kommer till Sverige nu snart och jag är i behov av ett större boende nu då jag för tillfället bor i ett kollektiv.

Jag studerar SFI och har fått extra jobb som kock på Clarion Hotel, har tidigare haft praktik på golfresturangen här på Ekerö. På fritiden tycker jag om att spela pingis och umgås med min familj.

Om någon kunde hjälpa mig att hitta en liten lägenhet i Ekerö
Hör gärna av dig om du har.”

 

Familjen får försörjningsstöd och kan betala hyra enligt socialens normer. Om du har en bostad att hyra ut eller har frågor, kontakta Karin Gustafsson, Ekerö pastorat. Tel 0702705058.

Lämna ett svar