Jobb sökes till Monir

Monir Hussein Alizade, 18 år, söker fast jobb för att få stanna i Sverige!

Det här är inte en vanlig jobbannons. Det handlar också om att rädda en ung man.

Monir kom till Sverige som asylsökande ensamkommande 15-åring i december 2015 från inbördeskrigens Afghanistan. På grund av retroaktiv lagstiftning och lång handläggningstid kommer han inte att få stanna. Sista steget i asylprocessen är inte avklarat men det är bara en formalitet innan han utvisas.

Monir är envis, lugn, studiemotiverad och arbetsam. En sådan som Sverige behöver. Det finns möjlighet för honom att få stanna som arbetskraftsinvandrare. Det är en bra affär att anställa honom.  
Vi behöver hjälp att få kontakt med arbetsgivare. Känner du någon arbetsgivare som du kan kolla med? Vi tror att det är lättast att komma till beslut i ägarledda företag. Monir är beredd att ta vilket jobb som helst. Vi tänker att enkla jobb inom städning, fastighets- och park/trädgårdsskötsel, restaurang, diskning kan vara bra jobb. Han bor i Ekerö så helst jobb inom Storstockholm (vilket inte utesluter jobb på andra orter).

Monir kommer från Afghanistan, där det finns flera hotbilder mot honom. Han talar svenska, engelska, persiska och hemspråket dari. Han pluggar språkintroduktion på Distra byggymnasium och skulle om inte det här med utvisning kom emellan börjat en teknisk gymnasieutbildning till hösten. Nu är hans hopp att få ett enkelt jobb som ger arbetstillstånd. Efter två plus två år med arbete kan han ansöka om uppehållstillstånd och sedan förverkliga skolplanerna på Komvux.

Monir har inte kunnat jobba under tiden som asylsökande men referenser finns från skola, boende och svenska vänner. Han har tidigare jobbat som restaurangbiträde och i stenindustrin. Så fort han får arbetstillstånd kommer han att övningsköra och skaffa körkort.

Dela gärna efterlysningen om jobb!

Hör av dig till mig om du vill veta mer om Monir eller jobbet som han behöver: 0733-12 55 55 eller stefan.pettersson@lumano.se.

Är du arbetsgivare?

Kraven för arbetstillstånd är kortfattat:

  • Tillsvidareanställning eller provanställning. Målbild: anställd i minst två år.
  • Lön och förmåner i nivå med eller bättre än kollektivavtal.- Möjligt med deltid, bara det minst ger lönen 13 tkr/månad före skatt.
  • Inte en subventionerad anställning.
  • Endast en anställning, inte flera samtidiga.
  • Föreningen Välkommen till Mälaröarna har egen kunskap och erfarenhet inom arbetstillstånd och anlitar jurist för pappersarbetet. Det hamnar inte på Monirs arbetsgivare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *