Jobb sökes till Hadi Josefi!

Hadi Josefi, snart 18 år, bor på Mälaröarna, pluggar bygg på gymnasiet och kommer att utvisas i juli. Ett jobb kan rädda honom. Hjälp oss att hitta jobbet!

Hadi kommer från Afghanistan, är bra på svenska, arbetsvillig och studiemotiverad. Han bor hemma hos en svensk familj och har ett helgjobb där han jobbar med service, städ och kökssysslor. Han har sommarjobbat inom gatu- och parkförvaltning. Hadi är en tillgång för en arbetsgivare och Sverige.

Fjortonårige Hadi och hans familj flydde från hemtrakterna i Afghanistan hösten 2015. De kom ifrån varandra. Hadi kom till Sverige i januari 2016, sökte asyl och placerades i Ekerö. Retroaktiv lagstiftning, felaktig åldersbedömning och lång handläggningstid gör att han i april 2019 får avslag på sin asylansökan. Han ska utvisas till inbördeskrigets Afghanistan i sommar när han fyller 18 år.

Om Hadi kan få ett jobb så kan han direkt efter utvisningen ansöka om arbetstillstånd för att komma tillbaka till Sverige som arbetskraftsinvandrare. Därför letar vi nu jobb till Hadi.

Hadi säger att han kan ta vilket jobb som helst. Några branscher ligger nära till hands eftersom han pluggat ett år på bygg- och anläggning på gymnasiet, jobbar med städning, service och kök. Kanske frukost/städ/disk på hotell eller plocka varor på butik/lager.

Goda referenser från arbetsgivare, rektor och god man finns. Som person är han lugn, nyfiken och uthållig.

Hadi bor i Ekerö så helst jobb inom Storstockholm (vilket inte utesluter jobb på andra orter). Så fort han får arbetstillstånd kommer han att övningsköra och skaffa körkort.

Vi behöver hjälp att få kontakt med arbetsgivare. Känner du någon arbetsgivare som du kan kolla med? Vi tror att det är lättast att komma till beslut i ägarledda företag. Dela gärna efterlysningen om jobb!

Hör av dig till Stefan Pettersson om du vill veta mer om Hadi eller jobbet som han behöver: 0733-12 55 55 eller stefan.pettersson@lumano.se. Säg till så skickar jag cv och rekommendationsbrev.

Är du arbetsgivare?

Formella krav på jobbet:

  • Villkoren får inte vara sämre än branschens kollektivavtal. Det finns inte krav på kollektivavtal men det förenklar.
  • Om jobbet är på deltid så måste lönen före skatt alltid vara minst 13 tkr per månad.
  • Helst en tillsvidareanställning men provanställning är okej. Målbilden är minst två år.
  • Bara en anställning, inte flera. Den får inte vara subventionerad.

Föreningen Välkommen till Mälaröarna har egen kunskap och erfarenhet om arbetstillstånd. Vi hjälper flera ungdomar i samma situation. Vi anlitar och bekostar juridisk rådgivning för Hadi och arbetsgivaren.

Hadis CV med uppgifter om skolor, jobb och språk:

Om det här med utvisningen inte kommit emellan så är Hadis plan att plugga till snickare, jobba några år, komplettera på Komvux och sedan plugga till byggingenjör på högskola.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *